Избелувањето на забите е процес при кој се менува бојата на забите кон посветла нијанса. Може да се изведе во ординација за 1,5-2 часа или во домашни услови за 12-14 дена.

Придобивките од избелувањето се секогаш побели заби и поубава насмевка.